Hársfát kaptak a 2020-ban született écsi gyerekek

2021.04.19 12:54

Az „ÉCS” Polgárőr Egyesület elnöksége még 2019-ben határozott arról, hogy 2020. január 1. után született minden écsi kisgyermeknek ültetnek egy fát. A 2020-ra kitűzött közös faültetés időpontját a világjárvány felülírta. Az újabb dátum 2021. április 17-re lett módosítva, de mindhiába, a járvány még mindig tart, de a kicsiknek szánt fánknak a földben a helyük. Ezért az egyesület nem tűzött ki újabb dátumot hanem néhány tagjával, egy-két civillel, lelkes nagytesókkal a járványügyi szabályok betartása mellett elültették a gyermekek fáit. Minden 2020-ban született baba egy hársfát kapott, mely az Écsi Harangláb ligetet díszíti. A környezetvédelem mellett a hagyományőrzésre is felhívja az egyesület a figyelmet. A gyermekekkel és szülőkkel való közös programra amikor minden kicsi egy nevével és születési dátumával ellátott táblát kap, csak a járvány elmúltával kerülhet sor. Nem elég korán kezdeni a környezettudatos életet. A jövő nemzedéke számára is fontos, hogy védjük, óvjuk, ápoljuk környezetünket. Erre kiváló példa a faültetés. A gyerekek úgy nőnek fel, hogy példát látnak a környezetünk védelmére, ápolására, így felnőttként maguk is példát fognak mutatni a következő generációnak. A faültetés időpontját amiatt időzítettük így, hiszen április 22. a Föld napja.

Sáriné Kocsis Marianna

"ÉCS" Polgárőr Egyesület elnöke