Győrszemerén figyelnek a bűnre a nyugdíjasok

2014.04.26 14:15

Az időseket ért támadások, betörések és lopások megelőzésére kértek segítséget a győrszemerei nyugdíjasok a megyei polgárőrségtől. Ennek eredményeként jött létre a találkozó a szépkorúak és a szövetség vezetésének részvételével. Megszívlelendő tanácsok hangzottak el az áldozattá válás megelőzéséről.

 Győrszemerén két nyugdíjasklubban tölthetik el a szabadidejüket  azok az idős emberek, akik közösségre vágynak. Itt számos alakalommal szó esett arról, hogy ez a korosztály van kitéve leggyakrabban a betöréseknek, lopásoknak. A megelőzés gondolatával keresték meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetséget. A klubok vezetőinek szervezésében a közelmúltban létrejött egy találkozó, melyen Gangl András, a megyei polgárőr szövetség elnöke tartott tájékoztatót a szervezet feladatairól. Többek között szólt arról, hogy a szövetség tovább folytatja a "Tiszteletet az éveknek, biztonságot az időseknek" nevű országos akcióját. Tanácsokat hallhatnak a résztvevők a megelőzés módjáról, lehetőségeiről.

Szó esett arról is, hogy az idősek is segíthetik a polgárőrség munkáját: megfigyelnek, jól megnézik az idegeneket, hogy szükség esetén megfelelő személyleírást tudjanak adni, megjegyzik az idegen gépjárművek sajátosságait, mozgási irányát. Arra is választ kaphattak a jelenlévők, hogy a Szomszédok Egymásért Mozgalom keretében a lakosság milyen jelentős segítséget nyújthat az élet- és vagyonbiztonság területén.

 A helyi polgárőr egyesület elnöke, Tokovicz Árpád, nyugalmazott pedagógus ismerette a 70 főt számláló egyesület mindennapi, a közösségért végzett tevékenységét, a szervezet eredményeit. Jelezte, hogy a polgárŐRSZEMere - saját készítésű - újságban a falu minden lakója betekintést nyerhet az elmúlt év érdekes eseteib. Javaslatokat fogalmazott meg a mindennapok zavartalanná tételére, amely a nyugodt békés élet feltétele.

 A találkozón javaslat hangzott el arról, is, hogy a térség nyugdíjasszervezeteinek képviselői, kiváló munkát végző tagjai továbbra istalálkozzanak, jelezzék problémáikat, és gondolataikat felhasználva a társadalmi problémák enyhítését szolgálják.

Forrás: Tóth Gyula, Kisalföld