GYORSAN, SZAKSZERŰEN

2021.01.23 16:27

Január 22-én, pénteken a Gönyűi Polgárőr Egyesület titkára éppen a faluban intézte dolgát kerékpárral, amikor tudomást szerzett arról, hogy az 1-es úton, a Gönyű táblától mintegy 100 méterre Győr felé baleset történt. A titkár értesítette az ügyeletes járőrt, és a járőr gépkocsival pár perc alatt a helyszínre ért 4 fő polgárőr. Az ügyeletes jelezte a helyszínelést végző rendőrnek, hogy szükség esetén segítenek. Miután a helyszínelő el volt foglalva feladataival, viszont mindkét irányból kezdett feltorlódni a kocsisor, járőreink nekiláttak a helyzet feloldásának úgy, hogy a kocsikat a baleset helyszínét elkerülő, részben falun belüli, részben azon kívüli terelőútra irányították. Ezt a feladatot a terelőút két végén a két-két polgárőr (Buthi Viktória, Domicser József, Hudák Dominik, Pánczél Zoltán) mindaddig ellátta, amíg a megérkező rendőrjárőrök a falun kívül meg nem kezdték az elterelést.

A helyszínelés végén a rendőr szakszerűnek, frappánsnak nevezte a polgárőrök közreműködését és megköszönte a segítséget.

A feladat ellátásáról nem volt idő fényképet készíteni, így csak egy, a feladat befejezése után készített szelfi áll rendelkezésre.

Horváth Attila sajtófelelős