Gyermeknapi KRESZ oktatás Nyúlon

2019.06.14 17:04

 

Az OPSZ által meghirdetett pályázaton a GYMS Megyei Polgárőr Szövetség is nyert.

2019. június 11-én, kedden Nyúl településen, a Pilinszky János Általános Iskolában a Nemzetközi Gyermeknap keretein belül kollégáink az általános iskolások részére KRESZ oktatást, kerékpáros gyakorlati képzést tartottak. A programot és az oktatás anyagát Gerendai Sándorné ny. r. őrnagy, valamint Funkné Smitola Katalin ny. r. százados a GYMS M-i Polgárőr Szövetség oktatásért felelős munkatársai készítették, melyet Lüvi-Funk Alexandra, a GYMS MPSZ ifjú polgárőr, és az Egy iskola-egy polgárőr program felelőse tartott meg.

Program célja: Az általános iskoláskorú gyermekek körében a biztonságos kerékpáros közlekedés érdekében elméleti és gyakorlati oktatás.

Az interaktív előadást követően a gyerekek KRESZ tesz formájában adhattak számot frissen szerzett és már elsajátított tudásukról a biztonságos közlekedés területén.

A legjobban teljesítő diákok, a Megyei szövetség által adományozott kerékpár lámpákat és láthatósági eszközöket kaptak. Tájékoztatásul pedig a diákok  szintén a Megyei Szövetség által összeállított szórólapon ismerkedhettek meg a polgárőrség széleskörű munkájáról, a gyermek és ifjúsági korosztályt érintő területekről.

 

2019. június 11.                                                     Lüvi-Funk Alexandra, GYMS MPSZ, ifjúsági felelős