Gönyü is elültette a "Polgárőrség Fáját".

2015.03.28 18:26

A polgárőrség fája,

mely emlékeztető a közös feladatokra, „stafétabot” nemzedékek között

 

 

Az Országos Polgárőr Szövetség - támogatva a Kiskunhalasi Önvédelmi Bűnmegelőző Polgárőr Egyesület kezdeményezését - felhívással fordult a polgárőr egyesületekhez. Minden egyesület települése központi parkjában, ligetében, szabadidő központjában ütesse el 2015 tavaszáig a Polgárőrség Fáját, ily módon is emléket állítva az önkéntes bűnmegelőzők népes táborának, egyben ezzel is demonstrálva elkötelezettségünket a természet védelme, értékeink megóvása mellett!

 

A Gönyűi Polgárőr Egyesület, csatlakozva a felhíváshoz úgy döntött, hogy elülteti saját fáját, de nem a település központi parkjában, terén, hanem a főút mellett, a KMB (rendőrség) és polgárőrség irodája épületének előkertjében.

Szem előtt tartva, hogy mind a bűnmegelőzés, mind a környezetvédelem, mind a fa ápolása nemzedékeken átívelő feladat, ezért az ültetésen részt vettek az egyesület által koordinált ifjúsági program, az Ifjú Gönyűiek Közösségének tagjai is, akik remélhetőleg folytatni fogják munkánkat, védik a település lakóit, nyugalmát, óvják, ápolják a környezetet, benne külön figyelemmel az elültetett fát.

 

Az ültető közösségek nevét és dátumát emléktábla örökíti meg, melyet a fa elé helyezett terméskőre helyeztek el az ültetők.

 

Horváth Attila az egyesület sajtófelelőse