Generációkon átívelő, ifjú polgárőröktől az idősekig érő kapcsolat

2020.09.02 19:48

Generációkon átívelő, ifjú polgárőröktől az idősekig érő kapcsolat

A Gönyűi Szociális Alapszolgáltatási Intézmény – lánykori nevén a Gönyűi Idősek Klubja –, és a Gönyűi Polgárőr Egyesület között több éve létrejött, és azóta eredményesen működő kapcsolat keretében került sor az újabb interaktív előadásra, melynek témája a korunk vívmányaiban rejlő, időseket érintő veszélyek ismertetése volt.

Kovács Bánk és Paál Dorina ifjú polgárőrök felhívták a figyelmet arra, hogy telefonon, főleg okos telefonok tekintetében milyen csaló, megtévesztő megkeresések érkeznek pl.: SMS, email formájában, és ilyen esetekben mit tud tenni az idős ember, vagy milyen megelőzési lehetőségek vannak. Kitértek a biztonságos internetezésre is, melyhez előzetes egyeztetéseink alapján tájékoztató anyagot állítottak össze az előadó polgárőrök – mondta el Pákozdi Ramóna intézményvezető.

A mintegy két és félórás interaktív foglalkozáson sor került videó vetítésre is és az idősek elmondhatták tapasztalataikat, valamint megtörtént eseményeket osztottak meg egymással és a polgárőrökkel.

A résztvevők helyben és azonnal megtett visszajelzései alapján az előadást követően már a következő foglalkozás témáját és tematikáját kezdte el egyeztetni és átgondolni az intézmény vezetője és a polgárőrség képviselője.

Ez a generációkon átívelő, ifjú polgárőröktől az idősekig érő kapcsolat jól szolgálja a „Tiszteletet az Éveknek, Biztonságot az Időseknek” OPSZ program szellemiségét, az idősek megóvását a veszélyhelyzetektől.

Horváth Attila sajtófelelős

(A fényképeket Pákozdi Ramóna készítette.)