Forgalomirányítás balesetnél szakszerűen, öntevékenyen

2021.06.20 19:44

Sajnos balesetnél volt szükség a Gönyűi Polgárőr Egyesület polgárőreire. Ma, június 17-én 6:40 tájban az egyesület ifjú polgárőre telefonon jelezte az egyesület elnökének, hogy hármas karambol történt Gönyűn, a Jókai utcai zebra előtt. (Az esemény pontos leírása a helyszínelés alapján a rendőrség hatásköre, ezért azt mellőzöm.) Másik ifjú polgárőrünk a helyszínre érkezve, a már jelen lévő tűzoltókat kérdezve – a közben az egyesület elnöke által a helyszínre küldött – felnőtt polgárőrrel és ifjú társával átvette a tűzoltóktól az egy sávra szűkült forgalom irányítását.

Időközben megérkezett a mentő és a rendőrség is. A rendőrt tájékoztatva a polgárőrök folytatták a forgalomirányítást, majd öntevékenyen döntve, a helyszínelés zavartalanságának biztosítása érdekében terelőútra irányították a forgalmat.

A forgalom negyed kilenc tájban indult meg újra két sávon.

Bár a büszkeséggel vette tudomásul a felnőtt polgárőr, Domicser József és két ifjú társa, Hudák Dominik és Kovács Bánk József, hogy az irányított járművek vezetői köszönetüket jelezték, a helyszínről távozó rendőr pedig megköszönte és szakszerűnek minősítette a forgalomirányítást, remélik egyhamar ilyen eset miatt nem lesz rájuk szükség.

(A fényképet ennél az esetnél sem a feladat teljesítése közben, hanem azt megelőzően készítette Kovács Bánk József, hiszen forgalomirányítás közben erre nincs mód.)

Horváth Attila egyesületi sajtófelelős