Foglalkozás az idősek biztonságáért, megemlékezés a hölgyek megbecsüléséért

2022.03.10 10:29

Közvetlenség és az előadó, valamint a résztvevők által közbeszúrt példákkal tarkított bűnmegelőzési összejövetelre került sor március 8-án, a Gönyűi Szociális Alapszolgáltatás Intézmény, röviden az Idősek Klubja keretében.

Az összejövetelt, mely az Intézmény vezetője, Pákozdi Ramóna támogatásával és közreműködésével valósult meg, Újhelyi Jácint, a polgárőr egyesület elnöke nyitotta meg, aki kérte a megjelenteket, hogy aki teheti és bírja, lépjen be a polgárőrségbe, napközbeni szabadidejében vállalt szolgálattal segítse a falu rendjének megőrzését.

A hasznos tanácsokkal és videó bejátszással tarkított, az idősekre leselkedő veszélyforrások felismerésére, elkerülésére, a megtörtént baj kezelésére szolgáló foglalkozást - mint azt már több éve teszi – Domicser József, a Gönyűi Polgárőr Egyesület tagja tartotta. Szóba került az unokázós csalás, az ingatlan védelme, az Internetre kiírt bejegyzések veszélye, az „idegenek” közeledésének kezelése és a 112-re történő bejelentés formája.

A 19 „klubtag”, a három intézményi dolgozó, valamint öt polgárőr részvételével megtartott rendezvény egy aktuális eseménnyel zárult. A polgárőr egyesület elnöke a polgárőrök nevében virággal kedveskedett Nőnap alkalmából a jelenlévő hölgyeknek, akik ezt lovagi gesztusként értékelve megköszönték a gesztust.

Reméljük, hogy a foglalkozás hozzájárul a falu lakóinak biztonságához, a nőnapi megemlékezés pedig arra emlékezteti a résztvevőket, hogy a polgárőrök minden formában figyelnek rájuk.

Horváth Attila