Fémgyűjtés Écsen

2023.03.28 14:36

Az "ÉCS" Polgárőr Egyesület eseménynaptárában hosszú évek óta március a szervezett fémhulladék-gyűjtés hónapja. Minden évben a húsvéti ünnepeket megelőzően összegyűjtik a község ingatlanjainak felesleges fémhulladékát. Az egyesület néhány éve a feleslegessé vált elektromos eszközöket is összegyűjti.

  A felesleges hulladék eltávolításával, az udvarok megtisztításával őseink hagyományát is követjük, akik a kereszténység legnagyobb ünnepére készülve kicsinosították portáikat, kimeszeltek házaikat, és megtisztulva, megtisztítva várták a feltámadást. 2023. március 25-én csodálatos napsütéses időben indultak az egyesület tagjai a gondosan összeállított címlista alapján. Már hetekkel előre lehetett jelezni kinél van szükség a polgárőrök erejére, akik elszállítják a feleslegessé vált fémtárgyakat. Ezen a napon több mázsa vasat mozgattak meg a polgárőrök. A fő cél ezzel az akcióval többek között az, hogy elejét vegyék a házalók tevékenységének, akik a falvakat járva kéregetnek, engedély nélkül bejutnak az ingatlanok udvaraira, terepszemlét tartanak, majd esetleges ártó, bűnös szándékkal visszatérnek.

  Köszönjük minden jószándékú lakó segítségét, akik támogatták az egyesület 2023-as projektjét. A fémhulladék leadásából származó bevételt a működési költségek fedezésére fordítja az ÉCS Polgárőr Egyesület 

 

Sáriné Kocsis Marianna elnök