Farsangköszöntés szolgálattal, szórakozással

2019.02.18 08:28

Már megszokott a Gönyűi Polgárőr Egyesület által koordinált Ifjú Gönyűiek Közösségében, hogy a farsangot részben szolgálattal, részben játékkal, szórakozással köszöntik.

Most sem volt ez másként. Az egyesület 4 ifjú polgárőr tagja, akik a közösségben eltöltött évek után váltak fiatal társainkká, először a korábbi iskolájuk diákfarsangjának rendjét biztosították felnőtt polgárőr irányítással. A szolgálat alatt éberen őrizték a rendezvény és környékének nyugalmát és emellett elbeszélgettek a diákokkal, melynek során remélhetőleg újabb tagokat szereztek a közösségnek.

Úgy mondják, munka után édes a pihenés. Ez annyiban másként hangzik az ifjaknál, hogy szolgálat után jólesik a szórakozás. Ezt szem előtt tartva a koordinátorok és a segítő pedagógusok a szolgálatot követő hét végére meg is szervezték az Ifjú Gönyűiek Közössége tagjai számára a farsangot. Az rendezvényen szinte valamennyi - közel 30 fő - fiatal részt vett. A „sok” (11-18) évet átívelő életkor ellenére mindenki megtalálta a számára érdekes programot. A „kicsik” egy csapatban játszottak a „nagyokkal”, szinte kivétel nélkül mindenki nagyon jól érezte magát, örült annak, hogy ismét együtt lehetnek.

Természetesen a szendvicsek, üdítők, „batyus” sütemények, a sok érdekes, a hangulatot feldobó, csapatépítő játék, csoportos táncbemutató, tombola, és a zene is hozzájárult ahhoz, hogy az összejövetele jól sikerüljön.

Célunk, hogy az egyesület még sokáig hozzá tudjon járulni a település közbiztonságához, még sokáig tudja koordinálni az Ifjú Gönyűiek Közösségét, melynek évek múltán tartott farsangján, már még nagyobb, akár 11-25 év életkor különbséget kelljen a programokkal áthidalni. Mindezt úgy, hogy akkor már a koordinátorok is a közösség tagjai közül kerülnek ki.

Horváth Attila sajtófelelős