Falunap és „Fut a Nyúl”

2023.06.13 11:13

 

2023. 06. 10-én rendezték meg Nyúlon a Falunapot. A rendezvények zavartalan lebonyolításának biztosítására felkérték a Nyúli Bűnmegelőző Polgárőr Egyesületet.

A nap a „FUT A NYÚL” futóverseny biztosításával kezdődött. A polgárőr egyesület teljes tagsága, mind a felnőttek, mind az ifjú polgárőrök, mind az iskolai polgárőrök lelkesen vettek részt a verseny lebonyolításában, az általuk kijelölt és biztosított területen zajlott a megmérettetés. A szolgálat az eligazítással kezdődött, ahol mindenki részére meghatározták a felállítási helyét és a feladatát.

A futóverseny után egy látványos felvonulást kellett biztosítani az iskolától a rendezvény helyszínéig, az Ady Parkig. A nap további programjai itt zajlottak. Fellépett az iskolás énekkar, a néptánc csoport, a falukórus és a Nyúli Borbarát Dalkör. A Majorette csoport fellépésén át az Irigy hónaljmirigy és a Vándor együttes koncertjéig több előadót is láthatott a közönség, például esti programként a BL döntőt is megtekinthették az arra kíváncsiak. Az rendezvényre kilátogató érdeklődők ismerkedhettek a polgárőrség autóival, az egyesület qvadjával, megnézhették az önkéntes tűzoltók bemutatóját, illetve a híres Knight Rider sorozat KITT nevű autójának replikáját is. Nyúli Hagyományőrző Lovas Egyesület póni lovagoltatással színesítette a kicsik részére a rendezvényt, valamint lehetőség nyílt egzotikus állatok, alpakák simogatására is. Az egész napos rendezvényt 21 felnőtt és 15 ifjú és iskolás polgárőr biztosította, a megszokott nívójú, rendkívül fegyelmezett módon. A falunap jó hangulatban, különösebb esemény nélkül zajlott le. Köszönöm valamennyi kolléga áldozatos munkáját!

Funk József, Győr-Moson-Sopron Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke