Évértékelő a soproni polgárőröknél

2018.01.05 12:51

Évértékelő értekezletet tartott a Soproni Polgárőr Egyesület 2017.12.29.-én a soproni Hubertus Étteremben.

A megjelent vendégek között üdvözölhettük Csaplár Zoltánt a GYMS Megyei Polgárőr Szövetség elnökét, és egyben OPSZ - Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettesét, a városi Rendőrkapitányság vezető-helyettesét, Hatos István rendőr ezredest, a Közlekedés rendészeti osztály vezetőjét, Kovács Miklós rendőr alezredest, Dr. Farkas Ciprián, Önkormányzati tanácsadót, Kosztka László, STKH Sopron és Térsége Kft. igazgatóját, mint egyik fő szponzorunkat, valamint a Sopron és Vidéke Horgász egyesület vezetőit.
A 2017-es év különös teljesítménnyel bírt az egyesület életében. A szolgálati órák száma meghaladta a 10.000 órát, ami az 50 fő egyesületi létszámra vetítve több mint 200 óra/fő/év - ami az OPSZ - Országos Polgárőr Szövetség elnökének országos elvárása is. 
Kovács István, szolgálatvezető beszámolója alapján a leglényegesebb események közé tartozik, hogy 2779 óra közös szolgálat volt a Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályával. Baleseti helyszínelésnél 389 esetben vettünk részt, ami a fele az éves összes balesetek számának. A Közrendvédelmi Osztállyal 686 óra közös szolgálatunk volt. A mozgóőri szolgálatba 896 óra közös szolgálatot teljesítettünk. A Rendőrkapitányság térfigyelő rendszerében 1 fő polgárőr teljesített 1535 óra közös szolgálatot. Városi rendezvényeken több mint 45 alkalommal vettünk részt. Folyamatos rendszeres járőrözés történt a TAEG Zrt. területén, az erdőkben, a Sopron és Vidéke Horgász Egyesület tavainál, az STKH Sopron és Térsége Kft. szelektív szigeteinél, a GYSEV Zrtpályaudvar környékén, és a város közterületein. Jelentős eredmények születtek a gépjármű felderítő rendszerünk üzemeltetése során. Az OPSZ - Országos Polgárőr Szövetség Határvédelmi Tagozatának egyesületi 10 fője folyamatos idegenrendészeti megfigyeléseket végez területünkön. 
Ezen kiemelt teljesítmények szerint idén a végzett szolgálati órákat alapul véve minden polgárőr - az elnökségi funkciókon kívül - részesült ajándékutalvány jutalomban, melyet Vig József Attila, elnök adott át.

 

Török László
GYMS Megyei Polgárőr Szövetség alelnök

Soproni Polgárőr Egyesület ügyvezető-alelnök