Erasmus+ program Gönyün

2019.06.07 17:21

2019. május 31-én, pénteken a Gönyűi Polgárőr Egyesület által koordinált Ifjú Gönyűiek Közössége - mint mindig -, egy különleges programon vehetett részt: a győri Rügybázis Kulturális Egyesülettől látogatott el hozzánk Sörös Ferenc eurodesk régiós koordinátor és Tóth Tünde eurodesk multiplikátor, s egy egész napos programmal készültek nekünk.

Gönyűn kezdtünk, ahol az ifjak részletes tájékoztatót kaphattak arról, mi is pontosan az az eurodesk, illetve az Európai Unió által támogatott és létrehozott Erasmus+ program. Interaktív módon fejtették ki, mit is foglal ez magába, illetve milyen lehetőséget tartogathat egy ilyen program a fiataloknak.

A tájékoztató után egy kis mozgás következett: a fiatalok véletlenszerű csapatokba szerveződve biciklizhették körbe falunkat, megmutathatták győri barátaiknak az itteni érdekességeket, melyek a későbbiekben segítséget nyújtottak elkövetkezendő feladataik teljesítésében.

Ezután busszal Győrbe indultunk, a Rügybázis Kulturális Egyesület irodájába, ahol egy gyors ebéd után a fiatalok a Gönyűn kiadott feladatokat teljesítették. Minden csoportnak különböző feladat járt, a végső cél mégis ugyanaz volt: egy Gönyűn, környékén, és összességében országunkban elhelyezkedő egy hetes program megszervezése az Erasmus+ programról tanultak alapján, melyet akár később élesben is meg lehet valósítani. Mindhárom csoport sikeresen teljesítette feladatait, melyek bemutatása után mindenki névre szóló tanúsítványt kapott az "Európai mobilitási programok, ifjúsági cserék" képzés elvégzéséről a többi ajándék mellett.

Összességében egy tartalmas és hasznos napot tölthettünk együtt, melynek köszönhetően a fiatalok betekinthettek abba a munkába, melyet a Gönyűi Polgárőr Egyesület megbízott tagjai végeznek az általuk koordinált ifjúsági programért, az Ifjú Gönyűiek Közösségéért.

(Paál Dorina polgárőr)