Enesei polgárőr nap

2018.07.22 19:36

"Az Enesei Polgárőr Egyesület 2018. július 7-én családi nappal ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját. Az egykori és jelenlegi tagok mellett jelen volt a meghívott Koroncói Polgárőr Egyesület népes csapata is. Rostás Gábor elnök ünnepi köszöntője után Mesterházy József polgármester, majd Csaplár Zoltán, a Győr- Moson- Sopron Megyei Polgárőr Szövetség Elnöke köszöntötte a megjelenteket, a kezdetekről Böcskei György egykori tag emlékezett meg.

A napot érdekes programok tették színessé, a Tatabányai 4x4 Speciális Mentők újraélesztést mutattak be és oktattak, majd a Csornai Katasztrófavédelmi Örs állománya mutatott be gépjármű műszaki mentést, majd tűzoltást.A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya kerékpáros KRESZ pályát épített a gyerekeknek, akik lelkesen teljesítették a feladatokat- kisebb ajándékot mindenki kapott.A helyi Borostyán Kórus színvonalas előadásával köszöntötte polgárőreinket és az ekkor már szép számban jelen lévő enesei lakosságot. A jóízű ebéd után- mely szintén a polgárőrök és helyi segítőik keze munkáját dícsérte- Sisu Nasu lánctalpas csapatszállító járművel lehetett utazni a bátrabbaknak, továbbá a faluban egész nap lovas kocsikázásra is lehetőség volt egy helyi vállalkozó jóvoltából. A koroncói és enesei polgárőrök barátságos labdarúgó mérkőzésen mérték össze tudásukat, mely szinte döntetlen eredménnyel zárult. László Tamás zenész szórakoztatta az egybegyűlteket, félnaposra tervezett program este ért véget, élményekkel gazdagon távozott mindenki. "​