Eltűnt személy keresése Tatabánya környékén

2022.02.03 18:37

 

Egy facebookos bejegyzés alapján kezdte meg egy 53 éves férfi keresését január 26-án a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, melyet január 27-én is folytattak a Tatabánya külterületén található tavaknál.

Az Egyedi Polgárőr Egyesület egyik tagja, akit az eltűnt személy annak idején, Csornán, a Hunyadi János Gimnáziumban tanított, észlelve az eltűnésre vonatkozó bejegyzést, január 27-én az egyesület elnökének jóváhagyásával, társával, a polgárőr szolgálatra vonatkozó előírások betartásával, a rendőrségre történt szabályos bejelentkezés után, polgárőr gépkocsival elindult Tatabányára, hogy részt vegyen a műveletben.

A rapidindulást követően fél négy tájban érkeztek Tatabányára, ahol a 4x4-esek eligazítása után becsatlakoztak a keresésbe.

A kutatás megkezdése után nem sokkal ruhákra lettek figyelmesek a kereső csapat tagjai az egyik tó partján. Sajnos az eltűnt nem messze a vízben, jég alatt tűnt fel. A hatóságok értesítése után a tűzoltók vették ki a holttestet a tóból.

Az egyedi polgárőrök a keresés végeztével, annak kiértékelése után, este 10 óra tájban érkeztek haza és fejezték be a szolgálatot, ami sajnos a fenti szomorú eredménnyel zárult, ezért ezúton fejezik ki részvétüket a családnak.

A híradás a Körösladányi Zsombor által a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület facebook oldalra írt bejegyzésének felhasználásával készült.

Az esemény számomra – többek közt – azt jelzi, hogy a polgárőr tevékenység egyik alapvető mozgatói a személyes érzelmek, kötődések, hiszen ezért vállalunk feladatot szűkebb, tágabb környezetünk közbiztonságáért, de az is lényeges, hogy képesek vagyunk gyorsan reagálni és más civil szervezetekkel együttműködni.

(A fénykép az említett facebook oldalról került másolásra.)

Horváth Attila sajtóreferens