Eltulajdonították! – Összefogással megtaláltuk!

2021.10.05 13:04

Részben tanulságul, részben a siker felett érzett örömünkben megosztjuk az alábbi esetet. E hét csütörtökön estefelé egy idős hegyeshalmi lakos felhívta a hegyeshalmi polgárőrséget azzal, hogy ismeretlen személy eltulajdonította kerékpárját. Pár percre rakta csak le a bejárati kapu mellé, amíg beugrott a lányához. A kétkerekű már több mint húsz éve tulajdonában volt. Szerencse a szerencsétlenségben, a kerékpár korábban regisztrálva volt az ORKE és a BIKE SAFE rendszerben. A polgárőrök azonnal megkezdték a település térfigyelő kameráinak elemzését, amelyen jól látható volt az illegális cselekmény. A közeli üzletben dolgozók is felfigyeltek az illetőre, akik személyleírással információt tudtak adni az elkövetőről. A polgárőrség tagjai, a rendelkezésre álló információkkal azonnal megkeresték a szolgálatban lévő Pintérné Tiborné és Szőke Zoltán körzeti megbízottakat, akiknek sikerült beazonosítani az elkövetőt, és akinél meg is találták a kerékpárt. Így a kétkerekű másnap vissza is kerülhetett jogos tulajdonosához. Az elkövető ellen szabálysértési eljárás indult. A bringa nem képviselt nagy értéket, nem volt modernnek sem mondható, de az idős embernek sokat jelent. Bízunk benne, hogy közös összefogással, egy kis odafigyeléssel tudunk könnyíteni a mindennapi nehézségeken.

Tóth Gyula

a Hegyeshalmi Polgárőr Egyesület elnöke