Első sikeres elfogás az újonnan alakult soproni motoros polgárőröknél!

2020.07.22 14:05

A Soproni Polgárőr Egyesület OPSZ  Motoros Tagozatának tagjai, Dezső Géza polgárőr és Tabi Sándor rendőr-polgárőr  2020.07.12.-én vasárnap közös rendőr-polgárőr motoros szolgálatot látott el Sopron területén.  Délelőtt 11 órakor lakossági bejelentésre,  miszerint gyanús  személyek mozgását látták az országhatár közvetlen közelében, a motoros járőrpár a bejelentett helyszín felé indult, és a a kerékpárúton haladva a Hubertus kilátónál megtalálta és ellenőrzés alá vonta a két ismeretlent. Megállapítást nyert, hogy az országba illegálisan tartózkodó, és az országot illegálisan elhagyni szándékozó határátlépőkről volt szó, akik ellen  a szükséges  rendőri intézkedés  megtörtént.

Történt ez 2 nappal azután, hogy pénteken  Győrben, a Megyei Rendőrfőkapitányságon megállapodás született a motoros polgárőr-motoros rendőr közös szolgálatok bevezetéséről.

Jelen esetünkben is látható, hogy a motorosok olyan területeket is megtudnak közelíteni gyorsan, ahová személygépkocsival nem lehetséges. Ez is bizonyítja a motoros segítők szükségességét.

Sopron,2020. 07. 21.

                                             Török László

                     Gy-M-S M.Polgárőr Szövetség alelnök