Ellenállt a polgárőröknek a betörő Vámosszabadin

2014.01.31 15:53
Polgárőrökkel közösen fogta el a rendőrség azt a fiatalembert, aki a gyanú szerint Vámosszabadi községben az elmúlt időszakban több házba is betört, majd különböző értékeket tulajdonított el.
A falu körzeti rendőr megbízottja és a Vámosszabadi Polgárőr Egyesület két tagja 2014. január 26-án a kora esti órákban Vámosszabadi településen közösen láttak el szolgálatot, melynek során 18 óra 25 perckor az egyik családi háznál tetten érték M. Attila győri lakost, amint éppen az ingatlan kerítésén kimászva próbált a helyszínről távozni. A 20 éves férfit a polgárőrök feltartóztatták, az azonban dulakodott velük és ellenállt az intézkedésnek, majd menekülni kezdett. Az időközben helyszínre érkező rendőrök a gyanúsítottat egy közeli ingatlanban elfogták, majd előállították a Győri Rendőrkapitányságra.

A nyomozók az ügyben tartott házkutatás alkalmával korábbi betörésekből származó különböző értékeket foglaltak le, a férfi a terhére rótt cselekményekre beismerő vallomást tett.

 

A Győri Rendőrkapitányság nyomozói közfeladatot ellátó személy támogatója elleni erőszak bűntett, lopás bűntett és más vagyon elleni bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a 20 éves gyanúsítottat őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

 


Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság
Foto: police.hu