Életet mentettek a koroncói polgárőrök!!!

2019.05.24 16:46

2019.05.20-án a Koroncói Polgárőr Egyesület két tagja, Vedó Norbert és Varga Adrián szolgálatteljesítés közben életet mentettek.

           A polgárőrök kerékpáros szolgálatot láttak el azon az estén. Telefonos applikáció segítségével egy, a faluban kigyulladt házhoz riasztották őket.

 A helyszínen a szomszédoktól megtudták, hogy az égő házban egy egyedülálló férfi lakik, aki valószínűleg az épületben tartózkodik.

Vedó Norbert polgárőr ekkor belökve az ajtót bement, és a házban meglelve a férfit megfogta és saját testi épségének kockáztatásával kihozta a szabadba. Pár perc után megérkeztek a rendőrség és a mentőszolgálat munkatársai is. A polgárőrök tájékoztatták őket, hogy a házban már nem tartózkodik senki. A kimentett sérültet a mentőszolgálat tagjai ellátták, és további kezelésre a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórházba szállították.

  A tűzoltók kiérkezésekor, a tűzoltást vezetőt Vedó Norbert tájékoztatta, hogy gázpalackot is látott a házban. A tűzoltók ennek tudatában kezdték meg a munkálatokat. Az oltás alatt végig biztosította a helyszínt Varga Adrián, aki eközben a bejáratot tisztította meg, hogy könnyebben hozzáférhető legyen a helyszín. A munkálatok 2 óráig tartottak. A polgárőrök mindvégig kint voltak, és segítették a tűzoltók munkáját, biztosították a helyszínt. Vedó Norbert és Varga Adrián a polgárőr egyesületi tagságuk mellett a helyi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai is.

 Az egyesület és az önkormányzat is köszönetét fejezi ki a két polgárőrnek, hogy rátermettségükkel, áldozatkészségükkel megmentettek egy emberi életet.