Együttműködési megállapodás a GYSEV-vel.

2015.07.27 01:05

A nagyobb vasúti biztonság és a közüzem zavartalan működésének segítése érdekében együttműködési megállapodást kötött 2015. július 17-én a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) és a Soproni Polgárőr Egyesület
 

Sopron és környékén számos ingatlan van a GYSEV Zrt. tulajdonában, kezelésében, melyek egy részét csak közterületen keresztül lehet megközelíteni, ezért a cég vagyonőrei csak korlátozottan intézkedhetnek. A városban szolgálatot teljesítő polgárőrök épp ezeken a területeken rendelkeznek megfelelő jogosultságokkal, így problémás helyzet esetén megfelelően tudják segíteni a vagyonőrök munkáját. Ezt a problémát akarják kiküszöbölni azzal, hogy együttműködési megállapodást írt alá a GYSEV Palotában 2015. július 17-én a GYSEV és a Soproni Polgárőr Egyesület. Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója és Vig József, a Soproni Polgárőr Egyesület elnöke kézjegyével ellátott megállapodás értelmében a polgárőrök rendszeresen járőröznek a SVSE sporttelep és a GYSEV ingatlanjainak környékén, kiemelten figyelik a vasútállomás külső területét és törekednek arra, hogy megakadályozzák a balesetveszélyes gyalogos közlekedést. A polgárőrök azt is vállalták, hogy ha vasúti szabálysértést tapasztalnak, az elkövető visszatartása mellett értesítik a rendőrséget.

„A GYSEV Zrt. már más településeken is kötött megállapodást a polgárőrökkel. Fontos számunkra, hogy a vasútállomások környékét, ill. az egyéb ingatlanjainkat biztonságban tudjuk, hiszen a biztonság és a vagyonvédelem a minőségi vasúti szolgáltatás alapfeltétele" – mondta az aláíráskor Kövesdi Szilárd.

„A polgárőrség járőrei felkészültek és képzettek, rendkívül jól egészítik ki a GYSEV Zrt. Biztonsági szolgálatának munkáját. A megállapodásnak köszönhetően olyan, frekventált helyeken erősíthetjük tevékenységüknek, mint a soproni vasútállomás, vagy az SVSE-sporttelep" – mondta Vig József.