Együtt készülődve

2021.12.16 06:10

Minden korosztály kiveszi részét az ünnepi előkészületekből

A Gönyűi Polgárőr Egyesületben az ifi és felnőtt társaink hol együtt készülődve, hol külön-külön, az adventi feladatokból rájuk háruló kötelességeiket teljesítve várják a karácsonyt.

Még ki sem pihentük a Mikulás falubeli kísérését (első kép), már dolgunk akadt. Arról már hírt adtunk, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség felkérésére minden adventi hétvégén péntektől vasárnapig szolgálatot teljesítünk Győrben, a bevásárló központoknál. A hír attól aktuális újra, hogy egyik alkalommal járőrtársainkat meglátogatta a Mikulás és ördögi nőszemély segítője (lásd guggoló kísértés) is, és közös fényképpel ismerte el munkánkat, (második kép).

Az ifik, az ifjúsági programunk (IGK) tagjai advent harmadik vasárnapján közösen díszítették fel a polgárőrség karácsonyfáját. A fenyőfát az Ott-Szegő Henrietta önkormányzati képviselő, helyi vállalkozó biztosította térítésmentesen. (Ő volt az, aki annakidején a harmadik képen látható „polgárőrség fáját” is grátisz adta nekünk.) A díszeket részben az egyesület, részben a megjelent ifik és felnőttek hozták és helyezték el a közös fán. Az égősor felkapcsolása után a jelenlévők a magukkal hozott sütemények körbekínálásával, forró tea mellett kívántak egymásnak Boldog Karácsonyt. Az ifik maguk készítette ajándékkal és hozzá csomagolt csokikkal kedveskedtek a felnőtteknek.

Még aznap várt ránk feladat. A falu adventi koszorúján a harmadik gyertya meggyújtását követő műsor után egyesületünk volt az egyik vendéglátó. A számos megjelentet zsíros kenyérrel, forralt borral, teával kínálták az IGK és az egyesületi tagjai.  Ennek is köszönhetően ez az este is emlékezetes marad mind a polgárőrök, mind a település lakói életében.

És a feladatok, események sora folytatódik…

Horváth Attila

(Fotók: Horváth Attila, Kovács Albert és Gönyű facebook oldala)