Egy iskola egy polgárőr

2023.10.20 20:04
2023 szeptember - október hónapban a tényői Ady Endre Általános Iskolában a Tényői Polgárőr Egyesület Elnöke, Móri Ferenc Úr, kezdeményezésére második alkalommal került sor, hogy az iskolakezdéskor a 6.-ik, 7.-ik, 8-ik osztályos tanulók közül önkéntes alapon vállalták és megtanulták a forgalomirányítás szabályait.
A tanulók iskolakezdés előtt reggelente a helyi polgárőrökkel együttműködve segítették az iskola tanulóit, hogy biztonságban beérjenek az iskolába.
A tanulók, akik rendszeresen részt vettek az iskola előtti forgalomirányításban (Gere Márk, Petrikó László, Takács Petra, Holló Edvin, Méhes Máté, Horváth Hanna, Gere Hanna,
Juhász Kinga Réka, Juhász Viktor Imre) lelkesen szakszerűen és példa értékűen látták el feladatukat ezért a Győr - Moson - Sopron Vármegyei Polgárőr Szövetség, valamint a helyi polgárőr egyesület kimagasló munkájukért oklevél és tárgyi jutalomban részesítette a tanulókat.
Az iskola igazgatója Paárné Petrovicz Tünde a kezdeményezést örömmel fogadta és támogatta a programot valamint a tanulók példaértékű munkáját jutalmazta.
A program az őszi szünetig tartott.
2023.11.10
Gerendai Sándorné elnök,
Oktatási Bizottság, GYMSVM.-i Polgárőr Szövetség