Écsi polgárőrök a menekültekért

2022.03.23 10:37

Felsorolni is nehéz, hogy a megyei polgárőr egyesületek közül hányan és hogyan segítik az Ukrán-Orosz konfliktus következtében a menekülteket. A sok egyesület közül az egyik az ÉCS" Polgárőr Egyesület, melynek elnöke először magánszemélyként, családi összefogással sietett a rászorulók segítésére, majd felhívást fogalmazott meg az egyesület nevében, melyet a Facebookon tett közzé.

A polgármesterrel történt egyeztetés után a Polgármesteri Hivatalban és az óvodában fogadják az adományokat, melyet Győrbe szállítanak. Folyamatos kapcsolatban vannak a Család és Gyermekjóléti Központtal, mindig arra gyűjtenek elsősorban, amire szükség van. Nagyon szervezett és zökkenőmentes az adományozás. Écsen nagyon sokan, köztük az Écsi Önkormányzat és az Écsi Plébánia is, összefogtak és segítik a munkát. Sok polgárőr magánszemélyként is támogatja a menekült családokat.

Az egyesület ezen feladatok mellett is végzi a napi szolgálatokat. Rendezvényt biztosít, az újonnan átadott két gyalogátkelőhöz 8-8 db átkelést segítő zászlót helyezett ki, tüzet olt, kerékpáros fórumot tart, végzi önként vállalt feladatait.

Sáriné Kocsi Marianna beszámolója nyomán: Horváth Attila