Csinos, az Écsiek új társa

2023.04.07 10:54
Kajdacs Szépe Csinos
Csinos 2022. december 2-án született a Tolna vármegyei Kajdacson.
Apukája Kurcamenti Becses Agyar, anyukája Kajdacs Szépe Bársony.
Kajdacs Szépe Kuvasz Kennel tulajdonosa Tar Zoltán.
2023. február 18-án egy izgalmas és hosszú út állt előttünk. Nem tudtuk mire számíthatunk, nem tudtuk hogyan fogadnak bennünket a kiskutyák. Kajdacsra, Zoliékhoz megérkezve 4 csoda szép kiskutya fogadott bennünket szülőkkel, nagyszülőkkel és még 3 kiskutyával egy másik alomból. 2 szuka és 2 kan kutyus volt a választható alomban. Mi tudtuk, hogy szuka kölyköt szeretnék és vártuk, hogy ő válasszon bennünket. A másik szuka kölyök Csipke a Tenkes Lovas Sport, Hagyományőrző és Polgárőr Egyesülethez került.
Izgatott hazaút során Csinos nagyon okosan figyelt, ismerkedett velünk.
A hazaérkezést követő hetekben Csinos egyre jobban megismerkedett gazdájával, az ő családjával, gyerekekkel. Berendezte a házát, birtokba vette a teraszt, a kertet. Most már sokat sétálnak, ismerkednek a természettel, környezettel, különféle ingerekkel.
Március 29-én egy újabb hosszú útra indultunk Dunakeszire a
Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központba. Itt volt a kiskutyák hivatalos átadója. Nagy boldogság volt mikor Csinos találkozott Zolival és feleségével akitől kiskorától kezdve nagyon sok szeretetet és odafigyelést kapott. Majd később jött Csizik Mihály és Csipke akivel hatalmasat játszott, birkózott. Egy másik kennelből érkezett Kókusz, akivel a lányok nagyon jóba lettek. A kis kan kicsivel fiatalabb náluk, de nagyon óvatosan, vigyázva játszottak vele is. A kutyák nagyon jól viselték az átadót, a területen lévő más kutyákra is jól reagáltak.
Nagyon jó volt így együtt látni őket.
Csinos egyesületünk munkáját fogja segíteni, amint minden fontos dolgot megtanult amit egy kutyának tudnia kell.
Mindenkivel nagyon barátságos, már most nagyon szófogadó és engedelmes.
Az átadón együttműködési megállapodást írt alá az OPSZ elnöke, Dr. Túrós András és a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Dr. Vetter Szilvia Phd.
Sáriné Kocsis Marianna, egyesületi elnök