Csapathangulat kondicionálás

2020.09.25 13:40

A COVID-19 járvány első hulláma és a fellélegzés időszakának megvalósított programjai után, a második hullám kezdetén, a tagok hangulatának karbantartása érdekében csapatépítő összejövetelt szervezett a Gönyűi Polgárőr Egyesület.

A programot az Euro-Clear Kft. pályázatán e célra nyert támogatás és gondos szervező munka tette lehetővé. A két napos esemény helyszínéül a Gönyűhöz közeli Vének község egyik, ilyen célra ideális létesítményét, a Sakáltanyát vettük igénybe, ahol lehetőség nyílt a témákat „marcangolni”, a gondot, örömet „világgá” üvölteni.

Az érkezést követő ráhangoló, szabadtéri játékok után került sor az elnöki értékelésre, mely kihangsúlyozta a járvány első hulláma alatt végzett munkát és a második hullám alatt ránk háruló újabb feladatok milyenségét, fontosságát. Tagjaink egy-egy közbevetéssel egészítették ki az értékelést, melyben a fiatalok ötleteinek megvalósítása és a felnőtt polgárőrök helytállása is említésre került.

A közös megbeszélés után elkezdődtek a „kiscsoportos foglalkozások” társasjátékozás, problémamegoldó beszélgetések formájában. Ezt a kemencében sütött húsételek elfogyasztása, majd a 15 éves jubileumra kapott, azóta őrizgetett pezsgő durranása szakította meg, hogy megünnepeljük közösségünk önkéntes munkát végző ifjú és felnőtt tagjait.  Az este hátralévő részében ki-ki életkora és vérmérséklete szerint választott a zenés program és a pihenés között.

Másnap a Wiesbauer- Dunahús Kft. jóvoltából közös reggelire került sor, melyen, ha nem is néma csendben, de a jövő feladatain elmélázva vett részt a tagság.

A napi polgárőr feladatok után is szükséges néha megpihenni, de ebben az évben különösen fontos, hogy a járványhelyzet közepette megfáradt, megfásult tagok visszanyerjék a jövőbe vetett hitüket, tettrekészségüket, jó hangulatukat és felkészüljenek az újabb, sok körültekintést, biztonságos munkavégzést igénylő feladatokra. A látottak alapján úgy tűnik sikerült a célt elérni.

Horváth Attila sajtófelelős