Borúra derű, avagy Dominik és Alex egymásra találása

2021.09.06 09:52

Még nincs egy éve, de mintha öröktől fogva társ lenne Hudák Dominik, fiatal polgárőr társunk és kutyája, Alex.

Tavaly októberben hozta úgy a sors, hogy Dominik érzelmi hullámvölgybe került és szólt Jácintnak, polgárőr mentorának, hogy szeretne egy kutyát. Jácint felvette a kapcsolatot Borsó Rolanddal a Győr-Moson-Sopron megyei Polgárőr Szövetség kutyás tagozatának vezetőjével, aki segített, mert az egyik kutya gazdája éppen elhunyt. Így talált egymásra a két érzelmileg megviselt társ.

Kezdetben az összeszokás, egymás kiismerése, a bizalom kialakulása volt a feladat, közben megkezdődött a rendszeres kiképzés Koroncón és az időszakos tréning Lövőn.

Természetesen a faluban többször találkoztunk Dominikkel és Alexszel, de még nem láthattuk, mire képes a páros. Az első bemutatóra ez év július 10-én került sor Écsen, majd eljött augusztus 14-e, az Országos Polgárőr Nap, ahol már egyik főszereplőként lépett pályára a Gönyűi Polgárőr Egyesület ifjú polgárőre és Alex. A rendezvényen 3-3 Pest és Győr-Moson-Sopron megyei páros szerepelt, melyet persze Dominiknél nagy izgalom előzött meg, de a siker további helytállásra ösztönözte. Már készülnek a következő bemutatókra.

A közös munka mind Dominiknél, mind Alexnél feledtette a megismerkedés körülményeit, mindketten kiegyensúlyozottan, láthatóan boldogan fognak neki az újabb feladatoknak és készülnek a szolgálati alkalmazást lehetővé tevő vizsgára.

Mindezért köszönet Újhelyi Jácint mentornak, Borsó Rolandnak a megyei polgárőr kutyások vezetőjének!

További sikereket kívánunk mind a megyei párosoknak, mind a „mi kutyánk kölykének” és társának!

Horváth Attila, sajtóreferens