Az OPSZ 2022. évi Küldöttgyűlésén kitüntetettek listája

2022.05.21 20:36

Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége a Polgárőrmozgalomban végzett elévülhetetlen érdemei elismeréseként a Polgárőrség legrangosabb kitüntetését, a „Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet” adományozza: • Dr. Christián László rendőr dandártábornoknak, tanszékvezető egyetemi docensnek, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatási rektorhelyettesének. Dr. Christián László hosszú ideig az OPSZ elnökségi tagja volt, de máig elhivatott maradt a Polgárőrség mellett. Elhivatottságát bizonyítja, hogy ő az igazgatója a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az OPSZ által közösen létrehozott Polgárőr Akadémiának, és a támogatásával jött létre az NKN-n az egyetemi polgárőrség. Oktatói tevékenysége mellett, tudományos munkáival, folyamatosan támogatja a Polgárőrség fejlődését. Az OPSZ elnöke, a polgárőrség érdekében végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként, elnöki dicséretben és tárgyjutalomban részesíti: • Dr. Tiborcz János rendőr vezérőrnagyot, rendőrségi főtanácsost, Vas megye rendőrfőkapitányát. Dr. Tiborcz János négy évtizeddel ezelőtt választotta a rendőri hivatást. Az eltelt időszak alatt végigjárta a ranglétrát, több megyében, az ORFK-n, sőt a Belügyminisztériumban is szolgálta a rendvédelmet. Munkája során tevékenyen részt vett a rendőrség és a határőrség integrációjában. Jelenleg az ország egyik legbiztonságosabb megyéjének, Vas megyének rendőrfőkapitánya. Munkája során mindig is azt vallotta, hogy az élhető közbiztonság megteremtésében, fenntartásában jelentős szerepe van a más szervekkel történő együttműködésnek is. Éppen ezért mindig is szoros és jó kapcsolatot ápolt az önkormányzatokkal és a társszervekkel, így a polgárőr egyesületekkel is, amelyek munkáját elengedhetetlennek és fontosnak tartja. Az OPSZ elnöke, a polgárőr mozgalom érdekében végzett több évtizedes kimagasló munkája elismeréseként, elnöki dicséretben és tárgyjutalomban részesíti: • Csaplár Zoltánt, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség napokban leköszönt elnökét Csaplár Zoltán, aki egyébként szülőfalujának, Mecsérnek polgármestere, 1996 óta vesz részt a polgárőr mozgalomban. Az elmúlt évtizedekben a megyei szövetség életében több posztot is betöltött, majd 2014-ben elnöknek választották, amely tisztséget az utóbbi napokig töltötte be. Megyei elnökként, lelkiismeretes munkával elérte, hogy Győr-Moson-Sopron megyében mára 94 egyesület működik 3388 polgárőrrel a lakosság és a társszervek legnagyobb megelégedésére, és az országban itt a legkiemelkedőbb az ifjúság bevonása a polgárőri tevékenységbe. Az eltelt évek alatt a Polgárőrség érdekében végzett elhivatott munkáját nem csak az OPSZ ismerte el, hanem a megye, a Belügyminisztérium, az ORFK és a köztársasági elnök is. A napokban azonban lemondott tisztségéről, a stafétát átadta és csak a családjának és falujának kívánja szentelni további életét. 2 A Polgárőrség érdekében 30 éven át végzett kimagasló munkája elismeréséül, valamint 70. születésnapja alkalmából, Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere, miniszterelnök-helyettes, Köz Szolgálatáért Érdemjel Ezüst Fokozata kitüntetést adományoz, Dr. Túrós András ugyanakkor elnöki dicséretben és tárgyjutalomban részesíti: • Marczin Sándort, a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség és a Bakonszegi Polgárőr Egyesület alapító tagját, a megyei szövetség tiszteletbeli elnökét. Marczin Sándor 30 éve polgárőr. Nevéhez fűződik nem csak Bakonszeg polgárőrségének megalapítása, de alapító tagja volt a Hajdú-Bihar Megyei Szövetségnek és ő az elindítója a Szomszédok Egymásért, vagyis a SZEM Mozgalomnak is. Az elmúlt években először elnökhelyettesként, majd tiszteletbeli elnökként, az idők szavát meghallva, elhivatott polgárőrként tevékenyen részt vett a megyei szövetség megújításában. Marczin Sándor jelenleg is, immár nyugdíjasként, aktívan részt vesz a megyei szövetség munkájában. Az OPSZ elnöke, a Polgárőrség érdekében végzett kimagasló munkája elismeréséül, valamint 50. születésnapja alkalmából, elnöki dicséretben és tárgyjutalomban részesíti: • Szabó Zoltánt, az Országos Polgárőr Szövetség szakmai elnökhelyettesét, a JászNagykun-Szolnok Megyei Polgárőr Szövetség elnökét. Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöke a Polgárőrmozgalomban hosszú évek óta végzett tevékenysége elismeréseként a Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozata kitüntetésben részesíti: • az idén 30 éves születésnapját ünneplő Zalaegerszegi Polgárőr Egyesületet • Nyemcsok Györgynét, a Balatonkenesei Polgárőr Egyesület elnökét, Balatonalmádi Járási koordinátort, egyben a Veszprém megyei szövetség megyei elnökhelyettesét • Varga Balázs Andrást, a Szilvásváradi Polgárőr Egyesület elnökét, a Heves Megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettesét • Kaposi István Zsoltot, a Budapesti Központi Polgárőr Egyesület polgárőrét • Réder Péter Gábort, a Szászvári Polgárőr Egyesület polgárőrét • Hunyadi Hajnalkát, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség titkárát • Hanczárné Kozma Rózát, a Bélmegyeri Polgárőr Egyesület polgárőrét • Dr. Korondán Katalint, az Avasi Polgárőr Egyesület polgárőrét • Szemesi Szilvesztert, a Kiskundorozsmai Önvédelmi Csoport Polgárőr Egyesület polgárőrét 3 • Ábele Mártont, a Csókakő Község Polgárőr Egyesület elnökét • Tóth Gyulát, a Hegyeshalmi Polgárőr Egyesület elnökét • Oláh Gábort, a Görög Demeter Polgárőr Egyesület elnökét • Jámbor Sándort, a Rákóczifalvai Polgárőr Egyesület elnökét, szolnoki járás koordinátort • Papp Jánost, a Sárisáp-Annavölgy Polgárőr Egyesület polgárőrét • Gál Zoltánt, a Balassagyarmat Járási Polgárőr Egyesület polgárőrét • Halupka Istvánt, a Tápiószőlősi Polgárőr Egyesület polgárőrét • Kovács Attilát, a Somogyzsitvai Polgárőr Egyesület polgárőrét • Kiss Lászlót, a Gergelyiugornyai Polgárőrség elnökét • Ságiné Györe Erikát, a Nagydorogi Polgárőr Egyesület titkárát, aki egyben a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége Fegyelmi Munkabizottságának tagja is. • Varga Miklóst, Sárvár Város Polgárőr Egyesületének elnökét, sárvári járási koordinátort • Szabó Zsoltot, a Hahóti Polgárőr Egyesület elnökét.