20 éves a Nyúli Polgárőr Egyesület

2018.02.02 20:52

 

 

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte a hétvégén a Nyúli Bűnmegelőző Polgárőr Egyesület. A Győr-Moson-Sopron megyei település, mely meghaladja a 4000 fő lakottságot, méltán lehet büszke a már két évtizede működő egyesületére. A taglétszámuk meghaladja a 100 főt, melyet az egyesület elnöke nagy örömmel osztott meg az ünnepi gyűlésükön a tagsággal és a meghívott kedves vendégekkel.

A gyűlés kezdetén az elnök úr Pákozdi István köszöntötte a meghívott vendégeket és az egyesület tagjait. Névszerinti bemutatással egybe kötve egy ajándékkal kedveskedtek mindenkinek. Az elnök úr megnyitó beszéde után, Kara Ákos országgyűlési képviselő úr köszönte meg a polgárőrök munkáját. Beszédében elmondta, hogy nagy szükség van a polgárőrök önzetlen munkájára, segítségére minden területen. Majd Pákozdi István felkérte a képviselő urat, hogy „leplezzék le” az egyesület születésnapi ajándékát, amely egy drón rendszer. A polgárőr egyesület rajzpályázatot hirdetett az iskolások körében, a „Nyúli Bűnmegelőző Polgárőr Egyesület címere„ címmel. Melynek nyertese Sebestyén Zsófia, általános iskola 6. osztályos tanuló, aki egy nagy ajándékcsomagot kapott. Illetve a nyertes címer mindenhol szerepelni fog az egyesület életében.

Az elnök úr beszámolójában elmondta, milyen fontos rendezvényeken képviseltették magukat a nyúli polgárőrök. 10 fővel biztosították a rendőrök oldalán az Ifjúsági Olimpiát Győrben, rendőrséggel közös szolgálatokat láttak el, illetve a környező települések egyesületeivel együttműködve kölcsönösen segítették egymást. A pénzügyi beszámolót ez idei év költségvetése követte, melyben nagy szerepet szánnak a technika bővítésére illetve a járművek fenntartására. Csaplár Zoltán a Győr-Moson-Sopron megyei Polgárőr Szövetség elnöke vette át a szót. Elismerését fejezte ki a polgárőr társaknak munkájukért, lelkesedésükért és segítségükért. Elmondta, hogy az idei év az ifjúság éve lesz. Ami azért is előnyös a nyúli egyesületnek, mert vannak ifjú polgárőreik és iskola polgárőreik is. Ők is azt vallják, hogy az ifjúságot kell megfogni, mert belőlük lesz „nagy” polgárőr, az utánpótlás. Örömmel nézte a megyei elnök úr , ahogy a „picik” fegyelmezetten, érdeklődve figyeltek. A település Polgármestere Schmiedt Henrik úr is elmondta, hogy nagy örömére szolgál, hogy ilyen nagy létszámmal vettek részt az ünnepségen a legkisebbek. Fontosnak tartja a polgárőrséget községükben és lehetőség szerint támogatja az egyesületet. Róka Attila a Pannonhalmi rendőrőrs parancsnoka köszönetét fejezte ki a nyúli polgárőröknek, munkájukért és a jövőben is számít segítségükre, együttműködésükre és a jó kapcsolat reményében szívből gratulált az egyesület fennállásnak évfordulója alkalmából. Az ünnepi köszöntők után a megyei elnök úr és az egyesület elnöke át adta a tagoknak a kitüntetéseket munkájuk elismeréseként,6 felnőtt és 2 ifjú polgárőrnek.”Szent László plakettet„ adományoztak huzamosabb ideig végzet kiváló és tartalmas polgárőr munkája elismeréseként Pákozdi István egyesületi elnök úrnak.

Az ünnepi állomány gyűlés befejezéseként mindenkit megvendégeltek egy vacsorával és közösen fogyasztották el az ünnepi tortát. Majd kötetlen beszélgetés kertében visszaemlékeztek a tagok az elmúlt 20 esztendőre.

 

 

Csányi-Kovács Beatrix

Győr- Moson-Sopron megyei sajtófelelős