A polgárőr civilben is polgárőr

2021.04.22 11:48

A címben írtakat bizonyítja az M1-es autópálya 88-as kilométerszelvényénél nemrég történt ráfutásos baleset, ahol egy rokonlátogatásra igyekvő polgárőr azonnal megállt, felmérte a helyzetet, értesítette a rendőrséget, mentőket. Ezt követően az arra közlekedőket figyelmeztetve, a baleset helyszínén a forgalmat irányítva biztosította a helyszínt.

A balesetet két román rendszámú jármú, egy dobozos furgon és egy autószállító tréler okozta. A baleset résztvevői az esetet könnyebb sérülésekkel megúszták. A helyszínre érkező rendőrök megköszönték a polgárőr addig végzett, szakszerű munkáját.

Itt véget is ér a hír, azonban ez alkalommal tudjuk a nevét is az önkéntesen polgárőr tagságot, illetve életformát, elkötelezett szolgálatot vállaló társaink közül a helyszínre érkezőnek: Major István, a rábaszentmihályi Rába-menti Polgárőr Egyesület alapító tagja „helyezte szolgálatba magát”. István az egyesület 2009-es megalakulásában is nagy segítséget nyújtott, az azóta eltelt 12 évben pedig az egyik legaktívabb, legelkötelezettebb, a munkájában, hivatásában megbízható, talpig becsületes tagja.

Az első fotón a baleset helyszíne, (a felvételt Major István készítette), a másodikon Major István látható, immár otthoni szolgálat közben. (a fotót Dusa Barna, a Rába-menti Polgárőr egyesület elnöke készítette).

Horváth Attila, sajtófelelős