A múlthoz kötődés, a jövő ígéretének, a környezetvédelem fontosságának szimbóluma

2021.06.17 22:26

Minden születés és minden kisgyermek különleges. E feletti örömünknek bizonyítékot adva „2021. áprilisban, az akkori szabályokat követve elültettünk 33 db fát, és azt ígértük, hogy amint lehet, megtartjuk az ünnepélyes faátadást. Ígéretünkhöz híven a járványügyi szabályok enyhítése, és az Országos Polgárőr Szövetség belső szabályzata figyelembe vételével megszerveztük ezt a szép napot” mondta ünnepi beszédében 2021. június 5-én, Écsen a Haragláb ligetben Sáriné Kocsis Marianna, az Écs Polgárőr Egyesület elnöke.

A 2020-ban született gyerekek fái gyökerükkel a múlthoz kapcsolódás szimbólumai, lombkoronájuk kiteljesedésével a jövő ígéretei, ugyanakkor hozzájárulnak az ember számára szükséges oxigén előállításához és inspirálnak, példát mutatnak környezetünk védelmére, ápolására.

- Úgy éreztük a faültetés során, hogy tartozunk egy különleges kislánynak is egy fával. Tudomásunk szerint az elmúlt több mint 40 évben egy kisgyermek sem lepte meg úgy szüleit, mint Nagy Antónia, aki itt Écsen, otthon született 2019. szeptember 23-án. Ő egy igazi écsi gyermek - folytatta beszédét az egyesület elnöke. 

Az ünnepség végén egyesével szólítva a gyerekeket és családjukat, polgárőrök segítségével felkerültek a táblák a fákhoz. A délután egy közös beszélgetéssel és jó ízű uzsonnával folytatódott.

Községünk lakosságszáma évről évre növekszik, hiszen nagyon sok gyermek születik.  Az ünnepélyes faültetéssel is hozzá kívánunk járulni ahhoz, hogy bárhová is sodorja az itt születetteket az élet, ne felejtsék el, hogy honnan indultak.

  „ÉCS” Polgárőr Egyesület