A közbiztonság érték, de pénzbe is kerül

2021.05.02 18:54

A közbiztonság érték, de pénzbe is kerül

A közrend, közbiztonság érték, amiért az ezért tevékenykedő hivatásos szervek és állományuk sokat tesznek, és melyért a polgárőr egyesületek és azok tagjai önkéntes, térítés nélküli munkával járulnak hozzá. De, hogy működni tudjanak, hogy eszközeik legyenek, ehhez pénzre is szükség van. Ennek egy része (a Belügyminisztériumon és OPSZ-en keresztül) állami forrásból származik, de a magasabb színvonalú működéshez szükség van támogatókra is.

A Gönyűi Polgárőr Egyesület esetében ezek egyike az Uniper Hungary Kft., (a helyiek nyelvén: a gönyűi erőmű), amely már hosszú évek óta támogatja pályázati formában a gönyűi civil szervezeteket.

A 2020-as kiírás alapján az egyesület egyrészt a Suzuki Vitara járőr kocsi nyári gumi garnitúráját kívánta lecserélni, valamint – miután az idő olyan gyorsan eltelt, hogy az első, szintén az erőmű támogatásából beszerzett laptop selejtezésre érett – új laptop és nyomtató beszerzését tervezte.

A járőr kocsi gumijának cseréje még könnyen összefüggésbe hozható a közbiztonsággal, na de a laptop mire kell?

Az egyesület a napi feladatok ellátásának szervezése, az adminisztrációs feladatok elvégzése mellett koordinálja az utánpótlást biztosító, a fiatalok nevelését szolgáló ifjúsági programot is. Ezen kívül nagy figyelmet fordít a kommunikációs feladatokra, mely a megelőzést szolgáló tájékoztatás mellett, az eredmények publikálását is szolgálja. Mindezek a feladatok már elképzelhetetlenek számítástechnikai eszközök nélkül.

Az úgynevezett Uniper pályázat bíráló bizottsága mindkét célt akceptálta és 400.000 Ft támogatásban részesítette az egyesületet, amely a tervezett beszerzéseket megvalósította, az eszközöket használatba vette.

A Gönyűi Polgárőr Egyesület ezúton is köszöni támogatóknak, ezúttal kiemelten az erőműnek, hogy a polgárőr munkán keresztül hozzájárulnak a település rendjének, biztonságának fenntartásához.

Horváth Attila sajtófelelős