A kiváló együttműködés jegyében motorokat vettek át a polgárőrök

2021.04.30 21:02

Hat segédmotor-kerékpárral gazdagodott a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőrszövetség, amelyek átadása ünnepélyes keretek között történt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Dr. Forrai Zsolt rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes 2021. április 29-én adott át hat segédmotor-kerékpárt Csaplár Zoltánnak, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőrszövetség elnökének, amelyeket az Országos Rendőr-főkapitányság biztosított megyénknek. A rendőrfőkapitány-helyettes hangsúlyozta, hogy a rendőrség és a polgárőrség közötti együttműködés évek óta példaértékű, a két szervezet kölcsönösen segíti egymás munkáját.

Polgárőreink a covid 19 fertőzés ideje alatt megfeszített munkával, szabadidejük terhére (vagy munkába menet előtt vagy után) látják el önként vállalt feladataikat.

Közterületi szolgálatot adnak éjjel-nappal, továbbá részt vesznek az oltó központba való személyek szállításában, az oltóanyag kiszállításában, valamint a helyi önkormányzatokkal együttműködve szociális és karitatív feladatok ellátásában.

Az átadott járművekkel továbbra is a közös szolgálatokat kívánja segíteni a főkapitányság, hiszen a közösséget szolgáló áldozatos munka elvégzéséhez a megfelelő járműpark biztosítása is kiemelt szerepet kell, hogy kapjon. A főkapitány-helyettes hangsúlyozta, hogy a rendőrség számára fontos, hogy a közrend és közbiztonság fenntartásában egyik legfőbb segítője is megfelelő technikai eszközökkel láthassa el feladatát. Kiemelte, hogy az elmúlt időszakban számos olyan jelzést tettek a polgárőrök a rendőrség irányába, ami hozzájárult bűnelkövetők elfogásához, majd megköszönte áldozatos munkájukat.

Dr. Forrai Zsolt r. ezredes ünnepélyes keretek között átadta a kunszigeti, bácsai és a győrasszonyfai települések képviseletében megjelent polgárőrök részére adományozott járművek indítókulcsait.