A hetedik év

2020.09.25 13:54

A Gönyűi Polgárőr Egyesület által koordinált ifjúsági program, az Ifjú Gönyűiek Közössége - ami már valóban egy olyan közösséggé kovácsolódott, mely a polgárőr feladatok mellett a falu előtt álló feladatok megoldásából is kiveszi részét – 2020. szeptember 19-én megkezdte hetedik évet.

Az évnyitón ez alkalommal csak az újonnan jelentkezők voltak ott. Ennek oka az az óriási öröm, hogy ez évben az általános iskola felső tagozatosai közül annyian jelentkeztek a programba, hogy ennek a korosztálynak a taglétszáma megduplázódott, immár meghaladja a 30 főt. Ennyien már el sem fértek volna – szülőkkel együtt - a jelenlegi közösségi teremben. Természetesen a közösségnek tagjai maradtak továbbra is az időközben már ifjú polgárőrökké, polgárőrökké előlépett fiatalok, akik középiskolákban, egyetemen képzik magukat. Velük együtt mintegy 45 fő tagja a közösségnek, melynek koordinálása, a programok szervezése nemcsak magasabb fordulatszámot kíván a koordinátoroktól, hanem számukat is növelni kell, bevonva a fiatalokat is a kisebbek irányításába.

A megnyilvánuló érdeklődés, jelentkezés az öröm mellett felelősséggel is jár. Mind a polgárőröknek, mind ifjú és ifi társaiknak olyan követésre méltó példát kell mutatniuk, mely további elismerést szerez az egyesület és a közösség tagjainak.

Horváth Attila sajtófelelős