„Civil” Mikulás Kónyban

2023.12.18 21:48

A civil szervezetek közreműködésével a Győr-Moson-Sopron Megyei Kóny községben Civil Mikulás ünnepséget szerveztek a helyi gyerekek számára. A polgárőr egyesület tagjai egy percig sem haboztak, és segítőket kerestek a Mikulás bácsinak. Felkeresték a falujukban működő civil szervezeteket és a helyi vállalkozókat, hogy az előkészítő munkákban, vagy egyéb felajánlásaikkal segítsék a rendezvény létrejöttét. Nem is maradt el a segítség. A Kónyi Lovas Barátok Egyesület tagjai, a Piros Rózsa nyugdíjas klub tagjai, a Kónyi Hagyományőrző és Kulturális Egyesület tagjai, A Kónyi Vadásztársaság tagjai, és a Kónyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai, az Öregfiúk csapata, illetve a helyi vállalkozók anyagi támogatásukkal segítettek, hogy a rendezvénnyel kapcsolatban felmerülő kiadásokat finanszírozni tudják. A polgárőr egyesület két autója feldíszítve biztosította a Télapó biztonságos közlekedését a faluban. A járőrözés folyamatos volt, hogy a program zavartalan lehessen. A Mikulás manói a Kónyi Polgárőr Egyesület tagjaiból kerültek ki, és az ifjú polgárőrök is szívesen osztogatták a szaloncukrot a gyerekeknek.

A „Mikulás bácsi” ezeket hallva nagyon örült, hogy ilyen szorgos és dolgos emberekből álló faluba látogatott el idén is, s mert ennyien segítettek neki a munkájában, így ő is megpihenhet egy kicsit.

Rengeteg civil ember összefogásának és közös munkájának köszönhetően jött létre az idei Mikulás napi ünnepség, amely nem is kaphatott így találóbb nevet, mint a „Civil Mikulás” rendezvény.

A Kónyi Polgárőr Egyesület már második alkalommal szervezi meg a „Civil Mikulás” eseményt, melyre évtől évre többen látogatnak el. Továbbra is bízva a civil összefogás erejében, jövőre is várják a Kónyba a jó öreg Mikulást J

Csányi-kovács Beatrix, Csorna-Kapuvár járás sajtóreferense